ASU E-Space- Exterior
ASU E-Space- Exterior

ASU E-Space- Exterior
ASU E-Space- Exterior

ASU E-Space- Canopy
ASU E-Space- Canopy

ASU E-Space- Exterior
ASU E-Space- Exterior

1/7

INFO

Laboratory/Classroom expansion

Completed August 2011

 

PROFILE

The E-Space project involved the adaptive re-use of the breezeway and classroom space located under the 1960's designed Ralph Haver Engineering G-wing. Studio and lab space was enclosed with a custom steel and glass enclosure that sought to introduce a degree of transparency to the renovation while respecting the existing structure's distinctive pre-cast paneling. Special effort was made to preserve and expose the existing structure and conceal all utilities required in the space while maintaining full functionality of the sturcture above. Inside the new eSpace studio, two rooms have capacity for 40 students each. The rooms were conceived as a hybrid between a computer lab and a workshop offering students all the tools necessary to define, design, develop, and implement engineering solutions within one space.

ASU E-SPACE INNOVATION LAB, PHASE I

Tempe, Arizona

 

ROLE

Project Architect, Project Designer

Architect of Record: OWPP/Cannon Design

Photography by Bill Timmerman