ASU E-Space II- Lab
ASU E-Space II- Lab

ASU E-Space II- Entry
ASU E-Space II- Entry

ASU E-Space II- Mechanical
ASU E-Space II- Mechanical

ASU E-Space II- Lab
ASU E-Space II- Lab

1/5

ASU E-SPACE INNOVATION LAB, PHASE II

Tempe, Arizona

 

INFO

Adaptive Reuse/ Laboratory Expansion

$730,000 construction budget.

Completed August 2012

 

PROFILE

The studio renovation is an adaptive re-use of the laboratory space located facing an internal courtyard in the 1960's designed Ralph Haver Engineering F-wing. The glass enclosure that became a symbol of the eSpace initiative was reintroduced allowing the new labs a degree of transparency to the courtyard. Structural mediation was implemented in a concealed manner in order to introduce the large expanse of glass. The studios share all the tools and technology provided in the first round of studios but the ability to combine both studios into a signle space was added in this renovation with a sound rated movable partition system that also acts as a writing surface when closed.

ROLE

Project Architect, Project Designer

Architect of Record: OWPP/Cannon Design

Photography by Bill Timmerman